Dunavarsány

Hónap: 2023 december

Karácsonyi koncert- Dunavarsány, Soli Deo Gloria Közösségi Ház –  2023.12.15.

Az első önálló karácsonyi koncertünket 10 évvel ezelőtt rendeztük meg, és az előző években a hangversenyünknek a városközpont-közeli római katolikus templom adott otthont. Az idén a centrumhoz távolabb lévő Soli Deo Gloria Kösségi Házban – mint a második legjobb akusztikájú koncertterem – álltunk színpadra, félve attól, hogy a nagyobb távolság miatt hiányos nézőtérrel számolhatunk. Nem így volt ! A szép számú közönség gyönyörködhetett adventi és karácsonyi dalainkban, melyek közül többet is hangszeres kísérettel szólaltattunk meg. Közülük a zongorán és gordonkán játszó művészek önállóan is megcsillogtatták tudásukat. A nagysikerű koncertet énekkarunk állófogadása követte, melyre meghívást nyert a közönség is. A rendezvényt Dunavarsány Város Önkormányzata támogatta. Külön köszönetet mondunk a helyet adó Doli Deo Gloria Közösségi Háznak.

Minden kedves zeneszerető szinpatizánsunknak és támogatónknak áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánunk.

 

Adventi ünnepi műsor  – Dunavarsány, Művelődési Központ – 2023.12.10.

A hagyományos, művházbeli adventi gyertyagyújtást követő „karácsonyi koncert”-re idén is meghívást kaptunk. A műsorban a Mollissima Nőikar, a Népdalkör és citeraegyüttes, valamint a Csenderítők együttes mellett léphettünk színpadra, ahol a jövő héten esedékes, önálló karácsonyi koncertünk dalaiból válogattunk néhányat. A rendezvénynek helyet adó művelődési ház vendéglátása most sem maradt el.

 

Adventi gyertyagyújtás – Balatonszemes, Latinovits Zoltán MűvHáz  –           2023.12.02.18 óra.

Hidegben és metsző szélben került meggyújtásra a művelődési ház előtti téren az első adventi gyertya. Ezen meghitt alkalmat kiegészítve, emelhette a rendezvény fényét még magasabbra a Kantátika Férfikar „kamarakórusának” blokkja, melyben adventi és karácsonyi dalokat szólaltattunk meg. „Dacolva az elemekkel” – az épület előtti lépcsőn felállva „prezentáltuk a kötelezőt”. A város egybegyűltjei előtti sikeres bemutatkozásunk azt is jelentheti, hogy nem utolsó alkalommal jöttünk Balatonszemesre. Lili ismerősei, egykori tanárai szép számmal voltak jelen és elismerően gratuláltak a „produkcióhoz.” A szabadtéri rendezvényt, a művházban meleg teából és süteményből álló fogadás zárta. Köszönjük a meghívást.

 

„Adventet várva” – Balatonszemes, Páduai Szt. Antal Templom –2023.12.02. 17 óra

Immár másodszor jutottunk el karnagyunk, Ujvári Lili szülővárosába, ahol a tavalyi adventi szereplésünk után, most is felléphettünk a római katolikus templomban. A kórus néhány tagjának egyéb elfoglaltsága, többek „betegállománya” miatt, az éneklő létszám annyira „leapadt”, hogy a három fős szólamonkénti megjelenés nem tette lehetővé a betervezett koncert megtartását, ezért közreműködésünkkel a szentmise liturgiáját a karzaton énekelve színesítettük. Harmóniumon – állandó billentyűsünk – Teremi Dárius kísért minket. Tekintve, hogy az utazást és elszállásolást már hetekkel ezelőtt lekötöttük, így a projekt elhalasztására nem volt módunk .

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén