Dunavarsány

Hónap: 2022 május

Kárpát-medencei Kinizsi Szövetség Találkozója – Nagyvázsony, Kinizsi vár   –  2022.05.27-29.

A szövetség tagjaként, negyedszer veszünk részt az évente megrendezett találkozón, ahol pénteken a felújított, de még nem megnyitott Kinizsi vár egy-egy termének akusztikáját kipróbálva énekeltünk néhány dalt.
A koraesti ceremónia  -kórusunkon kívüli-  neves vendégei között üdvözölhettük Dr. Navrasits Tibor minisztert, mint helyi (Veszprém megyei parlamenti képviselőt) valamint Pánczél Károlyt aki a parlament  Nemzeti Összetartozás Bizottságának elnöke.
Szombat este a Reményi Antal Közösségi Ház színpadán énekelve üdvözöltük a vendégeket,  –  a szövetség határon túli delegációinak tagjait – majd vasárnap már hagyományosan, a helyi Szt. Ilona Rk. Templom miséjén közreműködtünk.A Kantátika Férfikar buszos utaztatásának egy részét a Bethlen Gábor Alapítvány biztosította.

„Tavaszi zsongás” – Délegyháza, Kölcsey Művelődési Központ – 2022.05.21.

Meghívást kaptunk ebbe a nyáreleji, fenti című vidám műsorba, ahol a néptáncosoktól a pánsíp-művészig, a zongora-virtuóztól a Mollissima Nőikartól a Kantátikáig mutathatták meg tehetségüket a fellépők. Mi a rendezvény első harmadában szerepeltünk, miután többünknek volt más koraesti programja. Műsorunkon Giardini: Éljenek a víg nők, majd Flotow: Sördala szólalt meg. Harmadik számunkhoz a Mollissima Nőikar segítségét kérve -ősbemutatóként – közösen adtuk elő Guido és Mauricio De Angelis, olasz szerzők: Tüzoltók kórusa c. művét – eredeti nyelven – mely dal a „Különben dühbe jövünk” c. filmből lehet ismerős. A siker nem maradt el.

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén