Dunavarsány

Kategória: Egyéb 1 / 17 oldal

II. Körzeti Vendéglő Vetélkedő  – Dv. Pizza 51 Étterem   –   2023.10.27.

A néhány héttel ezelőtt, Dunavarsányon, Délegyházán és Szigethalmon megrendezett „házi kocsmakvízek” dobogósai vehettek részt a mai „területi” vetélkedőn. Tekintve, hogy akkor a Kantátika csapata – egyéb elfoglaltság miatt – nem tudott versengeni, így most, amolyan címvédőként indulhatott az összecsapáson, ahová összességében 10 csapat nevezett, egyenként a maximális 8 fővel. Mi, az igazolt hiányzók nélkül – hatan álltunk ki. A szokásos, magas színvonalú kérdések, ill. feladványok most is körülölelték a logika, a természetismeret és a képzőművészetek egyéb területeit. A versengés és a végeredmény nagyon szorosan alakult, de nem vesztettük kedvünket, amikor „csak” a dobogó második fokára állhattunk fel. Na, nem baj, majd legközelebb. Gratulálunk a győztes délegyházi csapatnak !

 

„Idősek világnapja” – Dunavarsány, Művelődési Központ  –    2023.10.01.

A helyi önkormányzat és a művelődési ház közös rendezésében az Idősek Nemzetközi Világnapja alkalmából megtartott műsoros délutánra azon dunavarsányi házaspárok kaptak meghívást, akik az idén legalább a 45. házassági évfordulójukat ünneplik. A mintegy 200 fős esemény műsorába szereplőként a Kantátika Férfikart is invitálták. Miután, a 26. éves kórusunk átlagéletkora nem a tinédzser korosztályt képviseli, ezért négy kantátikás házaspárt is az ünnepeltek között köszönthettek. Mivel szüreti időszakban vagyunk, az alkalomhoz illően bordalokkal léptünk fel, többek között Bárdos L., Erkel F. és Schubert műveivel. Sikerünk most sem maradt el. A műsoros est végét az önkormányzat által biztosított, közös vacsora zárta.

 

Szűcs József emlékkoncert – Dunavarsány, Rk. Templom -2023.06.02.

Az évente hagyományos, városnapi fellépésünket most is a templomban tartottuk, ezennel a tavaly tragikus hirtelenséggel elhunyt Szűcs József énekkari tagunk emlékének áldozva. Papp Tibor – megnyitóbeszédében elcsukló hangon méltatta volt dalostársunkat. A mintegy egyórás hangversenyünkön a gregoriánoktól a szerenádokon át népdalfeldolgozásokig hangzottak el kórusművek Menegali, Orlando di Lasso, Mozart, Kodály, valamint Bárdos szerzeményeiből. A műsort színesítette Teremi Dárius zongorán-, valamint Kiss Csongor csellón való közreműködése. A koncert végén a hálás közönség vastapsára a Non Nobis Domine c. ráadás-számot adtuk elő, mely a szerző Patrick Doyle: V. Henrik c. filmzenéje. A rendezvényt, a Pizza 51-ben megtartott állófogadás követte. Hangversenyünk fő támogatója ez alkalommal is Dunavarsány Város Önkormányzata volt.

 

„Békeének lánc”  – Dunavarsány, Művelődési Központ  –    2023.04.02.

A Pest m. Civil Közösségi Szolgáltató Központ felhívása alapján -utalva a szomszédos Ukrajnában dúló háborúra – minden dunavarsányi „éneklő társaságot” hívott közös éneklésre, a Virágvasárnapon tartott ökumenikus Istentiszteletet követő, országos kezdeményezéshez, a „Békeének lánc”  -hoz.

Városunkban a Kantátikán kívül a Mollissima Nőikar képviseltette még magát, így közösen énekeltük el a központilag javasolt dalok közül választva a „Dona nobis pacem” szövegű, három szólamú kánont, amit a jelenlévők megénekeltetése követett.

 

Karácsonyi koncert   –  Dunavarsány,  Rk. Templom    –   2022.12.17.

Hagyományos karácsonyi koncertünket már több éve tartjuk a templom falai közt, tekintve, hogy ez a legjobb akusztikájú „hangversenyterem” a környéken. A mostani energiaárakat figyelembe véve – hideg „nézőtéren” kellett megküzdenie a publikumnak. És az énekeseknek is, mivel a koncert végére már szinte megfagyva abszolváltuk a „kötelezőt”. Tisztelet a közönségnek, akik szűnni nem akaró vastapssal jutalmazták a Kantátikát. Műsorunkon adventi -, és karácsonyi kórusművek szerepeltek, Liszt darabot énekelt karnagyunk Ujvári Lili, közreműködött zongorán Teremi Dárius, valamint fuvolán Nagy Rebeka. A koncertet követően a fellépők a Pizza 51-ben, egy fogadáson láttattak vendégül.
Minden kedves Kantátika Férfikart kedvelő szimpatizánsunknak áldott Karácsonyt és boldog új esztendőt kívánunk !

Városi Karácsony  – Dunavarsány,  Művelődési Ház  – 2022.12.11. este

Aznapi második fellépésünk e városi rendezvényen már nem újdonság nekünk, hiszen a korábbi években is úgy alakult, hogy a délelőtti budapesti közreműködésünk után a koraesti Városi Karácsony színpadára is meghívást kaptunk. Karácsonyi -, és adventi dalokból álló repertoárunk rövid-programjának előadásával nem is vallottunk szégyent, mivel a közönség egy része már akkor azzal biztatott, hogy a jövő szombati önálló karácsonyi koncertünkön is „csápolni” fog.

Adventi koncert –  Budapest, Szt. Rókus Templom  –  2022.12.11. délelőtt

Sokadik alkalommal vettünk részt a Rókusban advent harmadik vasárnapjának szentmiséjén, ahol a szokásos karzatbéli közreműködésünket követően a mise után tartottuk meg „kiskoncertünket”, mely amolyan főpróbája volt a jövő szombaton esedékes dunavarsányi karácsonyi hangversenyünknek. Öröm volt a „nézőtéri” hallgatóság már ismerős arcait látni, akik létszámát bővítette a csak a koncertünkre érkező „Kantátika rajongók” csoportja. A gratulációkat örömmel fogadtuk.

VI. Diósdi Kodály kórustalálkozó  –  Diósd, Amerikai Iskola  2022.12.03.

A Diósdi Női Kar vezetője, Sirákné Kemény Kinga meghívására jutottunk el Diósdra, ahol ezt a találkozót már néhány éve megrendezték volna, ha a covid-járvány nem hiúsítja meg az eseményt. Pedig, akkor is nagy erőkkel készültünk rá. Nos – végre elértünk a Kodály -műveket bemutató kórustalálkozóra, ahol 35-45 tagú vegyeskarok és a helyi, szintén nagylétszámú női kar mellett léptünk színpadra. Egyetlen fellépőként énekeltünk kizárólag világi műveket a Mester születésének 140., halálának 55. évfordulója tiszteletére megtartott rendezvényen. A profinak jellemezhető kórusok között, azért mi is vastapsot kaptunk. A műsor végén elhangzó zárószámként több, mint 140-en, közösen énekeltük el a szerző „Esti dal” című vegyeskari művét, Takaró Mihály vezényletével.

Kiskoncert  – Balatonszemes, Páduai Szt. Antal templom –  2022.11.13.

Meghívásnak eleget téve jutottunk Balatonszemesre – Ujvári Lili karnagyunk „hazája” , ahol a helyi rk. templomban énekeltünk. Közreműködtünk a 10 órai szentmise liturgiájában a karzaton, majd a szertartás végeztével „pódiumra lépve” tartottuk meg koncertünket, ahol műsorunkon Kodály -, és adventi művek szerepeltek. Fellépésünket a helyi Atya már előzőekben is hirdethette, mert a mise után minden hívő a helyén maradt, sőt olyan érdeklődők is voltak, akik csak a műsorunkra jöttek. Sikerünk után a sekrestyében tartottak nekünk szeretet-vendéglátást, ahol a friss pogácsa, a forró tea és az Atya köszönete és dicsérő szavai mellett meghívást kaptunk egy jövő évi fellépésre is. Jólsikerült templomi produkciónkat a Majthényi Csárdában elfogyasztott „munkaebéd” követte. A Kantátika autóbuszos utaztatása, Dunavarsány Város Önkormányzatának támogatásával valósult meg.

Körzeti Vendégló Vetélkedő   –   Dunavarsány, Pizza 51  –  2022.10.28.

Eljött a nap, amikor újra izgulhattunk a jó szereplésért, a helytállásért. Csapatunkban személyi változás történt, ugyanis Skobrák Feri elutazott, igy őt a szintén kórustag Málik Zsolttal pótoltuk. Leigazoltunk továbbá két hölgyet is, László Máté feleségét, a közgazdász Tamarát, valamint az egyetemi hallgató Pittnauer Hajnát. A megtisztelő címért Dunavarsány, Délegyháza és Szigethalom korábbi vetélkedőjének első három helyezettje, azaz kilenc csapat mérkőzött meg. Az első félidő küzdelmeit követően nem voltunk túl magabiztosak „kiváló” szereplésünket illetően, de azért reménykedtünk egy dobogós helyezés elérésében. A többek között bibliai, irodalmi, történelmi és angol nyelvtudást igénylő feladatok abszolválásával azonban ismételten jól teljesítve, a Kantátika Kvíz Team megnyerte a „versenyt”. A győzelmi ceremónia után az ellenfelek gratulációja közben valaki megkérdezte, hogy szoktunk felkészülni egy-egy kocsma-kvízre. Megint más azt válaszolta: „erre nem készülni, hanem születni kell”.

1 / 17 oldal

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén