Hónap: 2020 február

Könözsi László Tanár Úr gyász-szertartása – Dunavarsány 2020.02.04.

Galéria: img_2621-2 A gyászoló család felkérésére, szomorúan vettünk részt és közreműködtünk a Dunavarsányi Temetőben volt ravatalánál, ahol Henry Purcell: Sárga levél c. dalát énekeltük, valamint azt követően a helyi Rk. Templomban megtartott gyászmisén.
Ott Könözsi László saját szerzeményét, a „Temetési ének” c. művét adtuk elő, Czifra Orsolya vezényletével.
Mindkét szertartást Dr. Szederkényi Károly Miklós, a Budapest-Gazdagréti Szt. Angyalok Plébánia c. prépostja, esperes plébánosa celebrálta.
Laci Bácsi !
Zenészi és zenetanári tevékenységed mindig is csodálattal töltött el minket, fellépéseink során sokszor Neked akartunk megfelelni, mely az utóbbi években már sikerült is. Közös, együtt tartott koncertjeinket nem felejtve, nagy szeretettel gondolunk Rád ! Búcsúzunk Tőled, Isten Veled !

Magyar Kultúra Napja – Dunavarsány, Művelődési Központ 2020.01.22.

Galéria: img_2621-2 A város polgármesterének felkérésére vettünk részt a Magyar Kultúra Napja alkalmából megrendezésre került ünnepi műsorban, ahol képzőművészeti kiállítás megnyitója, valamint egy ifjúsági színjátszó társulat előadását követően léptünk színpadra.
Műsorunkban természetesen magyar szerzők – Bartók, Kodály, Farkas Ferenc és Gárdonyi Zoltán műveit, feldolgozásait hallhatták.
Ezt követően hangzott el Gergőné Varga Tünde polgármester asszony ünnepi megemlékezése, melynek végén hosszasan méltatta a hamarosan 23 éves kórusunkat, – ezzel nagy meglepetést okozva nekünk – hiszen az önkormányzat a város kulturális életében végzett kiemelkedő munkájáért a Kantátika Férfikarnak a „Dunavarsány Kultúrájáért” díjat és oklevelet adományozta.
A kitüntetést nagy örömmel vettük át, mely elismerés arra késztet minket, hogy a jövőben még odaadóbban, még színvonalasabban végezzük „feladatunkat”.
Köszönjük !

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén