Hónap: 2019 június

Kistérségi kórustalálkozó – Halásztelek, Malonyay kastély, 2019.06.16.

Galéria: img_2621-2 A Halásztelki Zenebarátok Egyesülete és a szintén helyi Bel Canto Kamarakórus kétévente szervez a környékbeli együttesek részvételével kórustalálkozót, melyre öt fellépő énekkar társaságában a Kantátika Férfikar is meghívást nyert..
A gyönyörűen felújított kastély csodálatos akusztikájú nagytermében XX. századi magyar szerzők népdalfeldolgozásait tűztük műsorra és adtuk elő sikeresen.
Blokkunk végén egy erdélyi népdal következett, melynek refrénjében – karvezetőnk, Gémesi Boglárka – a közönséget is megénekeltette.

Délegyházi Napok – Délegyháza, Nagyszínpad, 2019.06.15.

Galéria: img_2621-2 Az idei évben immár a 27-dik „Délegyházi Napok”-at tartották, mely rendezvényre a megalakulásunk óta szinte mindig kapunk meghívást. Az előző évekhez hasonlóan, a mostani alkalommal is a kitüntetések átadásakor léptünk színpadra, miután Pánczél Károly parlamenti képviselőt díjazta a helyi önkormányzat, így az ő tiszteletére énekeltük vidám hangvételű dalainkat. Ez alkalommal is – a vendéglátók terített asztallal köszönték meg részvételünket.

Pünkösdi Szentmise és koncert – Budapest, Szt. Rókus Kápolna, 2019. 06.09.

Galéria:
img_2621-2
Pünkösd vasárnapján közreműködünk a mise liturgiájában a karzaton három szám erejéig, részben karnagyunk, Gémesi Boglárka orgonakíséretével.
A misét követően, immár nem az erkélyen, hanem a „színpadon”, mini-koncerten adtunk elő latin nyelvű egyházi műveket, valamint XX. századi magyar szerzők dalait.
Sikerünket követve – István Atya- a Kantátika méltatása után, már az augusztus 16-i, Rókus napi szentmisén való közreműködésünket szorgalmazta.

Városnapi Kórustalálkozó Dunavarsány – Petőfi Művelődési Ház, 2019.05.28.

Galéria:
img_2621-2
A „Dunavarsányi Napok” rendezvény keretében, a Petőfi Művelődési Ház nagytermében tartottuk idei koncertünket, melyen vendégként közreműködött Százhalombattáról a Canticum Novum Vegyeskar is. E kórus karnagya Cehák Izolda, aki a 22 évvel ezelőtti megalakulásakor kórusunkat, a Kantátika Férfikart is dirigálta.
A tavalyi évben mi jártunk Százhalombattán egy sikeres közös hangversenyen, így a „visszahívás” természetes volt.
A koncerten felváltva 2-2 blokkban adtuk elő a műsorra tűzött dalokat, majd a hangversenyt két közös, vegyeskari számmal zártuk.
Az előadást, a helyet adó művelődési ház és, -mint vendéglátó- a Kantátika állófogadása zárta.

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén