Hónap: 2019 november

Mindenszentek-napi mise – Budapest, Szt. Rókus Kápolna 2019.11.01.

Immár hagyományosan közreműködünk ezen a napon a kápolna karzatán, ahol a kántor orgonajátékát kiegészítve színesítjük a liturgiát.
Tekintve, hogy az ilyenkor aktuális „temető járat” miatt hét kórustársunk utazott az ország különböző részeire, így szerény létszámmal, amolyan „Kantátika Kamarakórus” -ként szerepeltünk.

Szüreti Kavalkád – Dunavarsány, Művház Nagyszínpad 2019.09.21-22.

Az idei „Szüreti Napok” a Gemmingennel való testvérvárosi kapcsolat 20 éves évfordulója megünneplésének második felvonásaként is tartatott, tekintve, hogy áprilisban Németországban fogadták a dunavarsányi delegációt, köztük a Kantátika Férfikart is.
A mostani ceremónia a Nagyvarsányon, a Tsz-iroda helyén lévő Szabadidőközpont avatásával kezdődött, majd onnét a lovasok és díszes lovaskocsik felvonulásával folytatódott a Művelődési Ház udvarán álló sátorig.
Az itt lévő nagyszínpad „kulturális műsora” egyik előadója volt a Kantátika is, ahol vidám bordalokkal, köztük több német nyelvűvel szórakoztattuk a nemzetközi nagyérdeműt. Sikerünk nem volt kérdéses !
A másnapi ökumenikus Istentiszteleten a Kantátika Férfikar „játszotta” a kántor szerepét. Katolikus dalt latin nyelven, reformátust magyarul, evangélikust pedig németül énekeltünk, tisztelegve vendégeink előtt.
Gemmingen polgármestere a rendezvény végén külön méltatta kórusunkat, és köszönte meg többszöri közreműködésünket.

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén