Dunavarsány

Hónap: 2019 április

Nagyszombati Szentmise – Budapest, Szt. Rókus Kápolna, 2019.04.20.

A Szentmiséken való közreműködésünk a Rókus karzatán már hagyományos, így a Husvét előtti, nagyszombati éneklésünk sem az első volt.
Az viszont érdekesség, hogy karnagyunk, Gémesi Boglárka egyidejű külföldi fellépése miatt, helyettesítőként korábbi karvezetőnk, Csonó Ildikó dirigálta a Kantátikát.

Testvérvárosi kapcsolat jubileuma – Gemmingen (D), 2019.04.12-15.

Galéria:
img_2621-2
Dunavarsánynak a németországi Gemmingennel immár 20 éves a testvértelepülési kapcsolata, mely jubileumi eseményre és ceremóniára kórusunk is meghívást kapott.2014. után, így már másodszor utazhattunk a mintegy 1000 km-es és 12 órás, hosszú buszos útra.
A szívélyes fogadtatásban és háromnapos ellátásban 120 fő dunavarsányi: intézményvezetők, művészeti együttesek tagjai, valamint sportolók részesülhettek.
A szombaton, a városi sportcsarnokban megtartott jubileumi gálán úgy a helyiek, mint a vendégek fellépő csoportjai mutatkoztak be a színpadon, ahol mi is, vidám összeállítással, köztük több német nyelvű dallal is kedveskedtünk.
A gálaestet a helyszínen prezentált, közel 400 fős, közös vacsora zárta.
Másnap, a helyi protestáns templom vasárnapi Istentiszteletén szintén biztosítottak számunkra „fellépési lehetőséget”, ahol latin, magyar és német nyelven énekelhettünk egyházi dalokat.

Szerepléseinkről nem készült videofelvétel, így a galériában csak pár fotót láthatunk.

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén