Dunavarsány

Hónap: 2019 december

Karácsonyi koncert – Dunavarsány, Rk. Templom 2019.12.21.

Ez évben már ötödik alkalommal tarthattunk Karácsonyi koncertet a templom kiváló akusztikájú falai között.
Most is, mint az előző alkalmakkor, hangszeres vendéget kértünk fel Bálint Bernadett fuvolaművész személyében, aki részben ellátta kórusunk kíséretét, valamint önállóan előadott művekkel is gazdagította hangversenyünket, melyek mellé karnagyunk, Gémesi Boglárka zongorázott.
Műsorunkon a középkortól a XIX. századig bezáróan született, latin-, német- és magyar nyelvű adventi-, és karácsonyi művekből álló, többszólamú dalok hangzottak el, az előzőekben említett fuvola- és zongora kísérettel.
A „telt házas” hangverseny zárását követően a kórus szponzorai terített asztallal kedveskedtek a fellépőknek.

A Kantátika Férfikar áldott Karácsonyt, és sikeres, boldog új évet kíván minden kedves zenekedvelő szimpatizánsának.

Városi Karácsony – Dunavarsány, Petőfi Művelődési Központ 2019.12.15. este

A délelőtti koncertünket követően kora-este is „színpadra kellett lépnünk” a helyi városi rendezvényen.
A zenés-táncos műsorban a zeneiskola hangszeres növendékei, a Mollissima Nőikar és a Népdalkör mellett mi, az Adventi és karácsonyi dalokból álló műsorunkból csak „rövid-programot” adtuk elő az egy-egy fellépőre biztosított időkeret miatt.
Sikerünk így sem maradt el.

Adventi koncert 2. – Budapest, Szt. Rókus Kápolna 2019.12.15. délelőtt

Galéria: img_2621-2 Már több, mint három éve közreműködünk a Rókus Kápolna Szentmiséinek liturgiájában, így Adventi koncertet is harmadszor adhattunk.
Örömünkre szolgált, hogy a szertartás végeztével a templomot elhagyó (vasárnapi ebédet főzni igyekvő háziasszonyok) hívők helyére „új rajongók” érkeztek a padsorokba. Úgy látszik, hogy a Rókusban is érdemes fellépéseinket reklámozandó plakátot kihelyezni.
Műsorunkban karnagyunk, Gémesi Boglárka azon a „hordozható” digitális zongorán kísért minket, melyet az elmúlt időszak nyertes pályázatai kapcsán vásároltunk.

Adventi koncert 1. – Budapest, Uzsoki utcai Kórház 2019.12.12.

Egyik támogatónk hívta fel a kórház vezetésének figyelmét a Kantátika Férfikarra, melynek kapcsán meghívást is nyertünk az intézmény adventi ünnepségének műsorába, egy önálló koncertre.
A kórház orvos-igazgatójának köszöntője és megnyitója után adtuk elő az idei adventi-, és karácsonyi művekből álló műsorunkat, melyben latin, német és magyar nyelvű dalainkkal fokozhattuk a megjelentek Karácsonyra való felkészülésének meghittségét.
A „fehér-köpenyes publikum” tetszésnyilvánító tapsát Igazgató Úr köszönete és kórusunkat méltató szavai követték.

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén