2010. október 11., hétfő 22:22
A Dunavarsányi Kantátika Férfikar 1997. április hónapban alakult 15 taggal. Az első 5 évben az ELTE Tanárképző Főiskolai Kar ének-zene, karvezetés szakának sikeres elvégzéséhez segítettünk három fiatal tehetséget /rajtunk, ill. velünk gyakorolhattak/.

Eddigi karvezetőink:
1997-1998 Csehák Izolda,
1999-2001 Csonó Ildikó,
2001-2002 Czifra Orsolya,
2003-2004 Takács Edit.
2004-2010 Csonó Ildikó
2010-től Langer Dóra, a Zeneművészeti Egyetem harmadéves hallgatója vette át a kórus irányítását. Az ő öt éves karvezetői időszakára esik két igen emlékezetes esemény: 2012-ben a Kantátika fennállásának 15 éves évfordulója (a nagyszabású hangversenyen a kórus előző karnagyai is vezényeltek bennünket), míg 2015-ben a KÓTA minősítő versenyén ARANY minősítést szereztünk.
Langer Dórától 2015-ben a jelenlegi karnagy, Gémesi Boglárka, a Zeneművészeti Egyetem karvezetés szakán frissen végzett művésze vette át a képzeletbeli a karvezetői pálcát. A kórus már az ő vezetésével készült fel a 2017-es év két nagy eseményére: első cd-lemezünk elkészítésére, illetve a 20 éves jubileumi hangverseny megrendezésére. A nagysikerű hangversenyt (immár hagyományosan) nemcsak kórusunk 5 volt karvezetője, hanem a Dunavarsányhoz rokoni kapcsolatokkal kötődő Strausz Kálmán Liszt Ferenc-díjas karnagy, a Magyar Állami Operaház és a Honvéd Férfikar karigazgatója is megtisztelte egy kórusmű (Kodály: Esti dal) elvezénylésével.
Repertoárunkban több, mint 200 mű szerepel: egyházi és világi, egy – és többszólamú művek is.
Fő célunk Dunavarsány város kulturális életében való rendszeres részvétel, de szívesen teszünk eleget országon belüli meghívásoknak.
Énekeltünk már esküvőkön épp úgy, mint temetéseken, születésnapokon, megnyitókon, falu- és városnapi rendezvényeken, bálokon, vagy épp csak egy házibuliban.
Testvérvárosaink – Gemmingen (D), Szalóc (SK), Csetfalva (UA) – meghívása mindig kiemelt esemény az énekkar számára.
Együttesünk tagjai mindannyian amatőrök, a szó nemes értelmében. Heti rendszerességgel gyakorolunk azért, hogy a közös éneklés a hallgatónak és énekesnek is örömöt jelenthessen.
Kórusunk a cégbíróságnál bejegyzett, egyesületi formában működik, és örömmel fogadja a támogatói SZJA 1% -ot, melyet nagyon megköszönünk, ha azzal a Kantátika Férfikart segíti.
Adószámunk: 18213733-1-33

Tisztségviselőink:
Molnár Antal – elnök
Lovász Zoltán – titkár
Ifj. Skobrák Ferenc – gazdasági ügyek
Dr. Papp Tibor – könyvelés, jogi képviselet


Korábbi tablóink