Hónap: 2021 szeptember

Mollissima Nőikar 20 éves jubileumi koncertje – Dunavarsány, Művelődési Ház 2021. 09. 05.

Galéria: img_2621-2 Kedves meghívásnak tettünk eleget és örömmel vettünk részt e jubileumon, hiszen Dunavarsányon karéneklésben kórusunk mellett a Mollissima képviseli a gyengébb nemet.
Az elmúlt időben gyakran koncerteztünk együtt, mert minden jelentősebb rendezvényre mindkettőnket meghívtak, valamint egymás koncertjein, jubileumain való kölcsönös közreműködés is nélkülözhetetlennek mutatkozott.
Igy volt ez most is, ahol a Kantátika blokkját követően, a jóhangulatú hangverseny zárószámaként, közösen adtuk elő Halmos László: Minden földek c. kórusművét.
Köszönjük a meghívást !
A 20 éves „születésnapjukhoz” a jubilálóknak és karvezetőjüknek, Takács Editnek ezúton is szívből gratulálunk !

Kantátika Családi Nap – Délegyháza, Szűcs-tanya 2021.08.20.

Galéria: img_2621-2 Az évek óta megtartott családi nap egy olyan esemény, melyen a házastársak, gyerekek, sőt unokák is várakozással és nagy örömmel vesznek részt.
A sportprogramokon ( tenisz, asztaltenisz, quad, crossmotor) kívül, egyben amolyan „gasztro-fesztivál” is, mivel az ottani bográcsos – tárcsás sütés-főzés termékei mellé a feleségek otthonról hozott, erre az alkalomra készített süteményei is asztalra kerülnek.
Nem csoda hát, ha ez a nap a kikapcsolódásról és lazulásról szól.
A 40 főt meghaladó létszámú rendezvény jövő évi megismétlésére, már most meghívást kaptunk.
Úgy néz ki, hogy elmegyünk !

VI. Hazajáró Napok – Nagyvázsony, Rendezvény Központ 2021. 08.13-15.

Galéria: img_2621-2 Harmadszor kaptunk meghívást e hagyományos nagyvázsonyi „fesztiválra”, mely megtiszteltetés nekünk és mindig nagy örömmel készülünk rá.
Tekintve, hogy a Kinizsi Vár bővítés-felújítási munkái még tartanak és az egész zárt munkaterületnek minősül, ezért a közeli Reményik Antal Rendezvényház színpada adta a kulturális előadások helyszínét.
A sűrű, főként hagyományőrző programok közepette, először péntek este, a résztvevők közös vacsorája előtt énekeltünk, majd szombaton a Kárpát-medencei Kinizsi Szövetség esti bálját megelőzően léptünk színpadra – a már „megszokott” sikerrel.
Vasárnap a nagyvázsonyi Szt. Ilona Rk. templom délelőtti miséjének liturgiáját is színesíthettük énekünkkel, mely megkoronázta ottani közreműködésünket.

Délegyházi Napok – Délegyháza, Nagyszínpad 2021. 06.19.

Épphogy letettük a maszkot és újraterveztünk, máris fellépésre invitáltak a – már rendszeres részvételünkkel megtartott – Délegyházi Napok színpadára.
Repertoárunkból választva, a kitüntetések átadását követő műsorunkkal most is megörvendeztettük a publikumot.

„Újraindítás” – Dunavarsány, Kantátika edzőterem 2021.06.07.

A járvány visszaszorultával, ill. a korlátozó intézkedések megszűntével újra együtt a Kantátika.
Hiányzott a közös éneklés, a fellépések, no meg az együttlét, hiszen a Kantátika Férfikar nem csak egy kórus. Egy egységes csapat, egy baráti kör.
A hosszú kényszerszünetet követően „lassú bemelegítéssel” kezdtünk és készültünk az előttünk álló kihívásokra.

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén