Dunavarsány

Hónap: 2022 június

Perecsényi Zsuzsanna emlékkoncert- Halásztelek, Malonyay Kastély  – 2022.06.16.

Zsuzsanna az általunk is jól ismert halásztelki Belcanto Vegyeskar karvezetője volt, aki az elmúlt évben, hosszan tartó betegség után hagyott el minket. Az évek során többször is felléptünk Velük úgy Dunavarsányban, mint Halásztelken. Legutóbbi, az általunk szervezett, 2021. évi „Duna-menti Énekhangok” c. kórustalálkozóra a szíves invitálás ellenére – már nem tudtak eljönni. Most, kollégái – köztük Takács Edit, a Mollissima Nőikar karvezetője – ötlete nyomán került sor ezen emlékkoncertre, melyre a Kantátika is meghívást kapott. A hangversenyen közreműködtek még, a helyi zeneiskola tehetséges diákjai, a Belcanto Kamarakórus, a Mollissima Nőikar, valamint Kegye János pánsípművész. A Kantátika önálló blokkját követve, a műsor végén a lányokkal vegyeskart alkotva zártuk az estet.

Ünnepi koncert  –  Budapest, Rókus Templom, 2022.06.12.

A Szt. Rókus Plébániával már öt éve van szorosabb kapcsolatunk  –  hiszen szponzorál is minket – ez alapján, úgy a nyári, mint a karácsonyi koncertjeinket is mindig megismételjük a Rókus templomban.
Így volt ez most is, amikor énekeltünk a karzaton a mise liturgiájában, majd annak befejeztével az oltár előtt felállva, amolyan kis koncertet tartva, előadtuk az elmúlt héten a dunavarsányi rk. templomban elhangzott 25 éves jubileumi hangversenyünk gerincét alkotó darabokat.
Sikerünk most sem maradt el, Breznay Atya, továbbá a már ismerős hívek köszönete és gratulációja igencsak büszkévé tett minket.

25 éves jubileumi koncert – Dunavarsány, Rk. Templom – 2022.06.04.

Sokan nem gondolták / gondoltuk volna, hogy a Kantátika Férfikar megéri a 25 évet.
Hogy mennyi 25 év ?  Nagyon sok !  Egy negyed század !   Immáron a hetedik kórusvezető vezényli kórusunkat, mely akkor már három éves volt, amikor mostani karnagyunk, Ujvári Lili született.
E jeles jubileum megünneplésére hangversenyt tartottunk a település egyik legjobb akusztikájú „koncerttermében”, a katolikus templomban.
A műsor első részében azon karnagy-asszonyok „kaptak szót” egy-egy kórusmű erejéig, akik megalakulásunk óta vezényelték a Kantátikát. Néhány művet a vendégként meghívott Mollissima Nőikar segítségével, vegyeskarként adtunk elő. 
Idei sztárvendégünk   – kedves ismerősünk -, a Liszt Ferenc díjas Somos Csaba  volt, aki a Nemzeti Énekkar karigazgatója, a Zeneakadémia tanára, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetettje.  Az általa dirigált, Jézus krisztus szenvedéstörténetét bemutató kórusmű, nagy hatással volt úgy a közönségre, mint ránk előadókra is.
A koncert második felében megismerkedhettünk karnagyunk zeneakadémiai évfolyamtársaiból alakult kamarazenekarral, mely kórusunkat is kísérte.  Köszönjük !
A hangverseny végén, annak sikerét fémjelezte a közönség hosszantartó vastapsa, melyet félbeszakított a karnagyokból spontán alakult „énekegyüttes” meglepetés-ajándéka,  amikor
                                             „ Nékünk zeng (ett) ez a dal…”
Köszönjük a közönségnek, zeneszerető szimpatizánsainknak, hogy oly sokan megtiszteltek jelenlétükkel, több hallgatónknak nem is jutott ülőhely a „hangversenyteremben”.
Megtisztelő üdvözlet a német testvérváros, Gemmingen megjelent delegációjának, valamint a Kárpát-medencei Kinizsi Szövetséget képviselő Nagyvázsony küldötteinek.
Köszönjük szponzorainknak a rendezvény megtartásának elősegítését, támogatásaikat.
Külön köszönet, a koncertnek helyet adó Rk. Plébániának, valamint a megrendezés finanszírozásában részt vevő Dunavarsány Város Önkormányzatának. 
Az eseményt követően állófogadást tartottunk az Arany János utcai Pizza 51. nevű étteremben.
A koncerten elhangzott kórusművek:
középkori gregorián:  Beata nobis gaudia   
Gárdonyi Zoltán:       Jere bé, Violám    -vezényel: Langer Dóra
Bárdos Lajos:             Széles a Duna                       Csehák Izolda
Mendelssohn:             Őszi dal                                 Gémesi Boglárka
Kodály Zoltán:           Túrót eszik a cigány              Csonó Ildikó
Halmos László:          Minden földek / vegyeskar   Takács Edit
De Angelis testvérek: Tüzoltók kórusa / vegyeskar Ujvári Lili
Delibes:                        O Salutaris Hostia          
Michael Haydn:          Tenebrae Factae Sunt            Somos Csaba
Bartók Béla:                Levél az otthoniakhoz          Ujvári Lili
                                       Bolyongás
                                      Huszárnóta
Patrik Doyle:              Non Nobis Domine      

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén