Dunavarsány

Hónap: 2017 szeptember

Ars Sacra – Budapest, Szent Rókus-kápolna – 2017. szept. 24.

A plébános atya, Dr. Breznay István – látva a Kantátika augusztusi szereplését – hívott meg minket a mai közreműködésre, úgy a szentmisén, mint utána egy önálló kiskoncertre.
A misén az áldozás alatt énekeltük Leo Delibes: O Salutaris Hostia c. művét, karnagyunk, Gémesi Boglárka orgonakíséretével.
A mise után tartottuk koncertünket, ahol a résztvevők – szinte mindegyike ott maradt, így közel teltház előtt léphettünk fel.
Néhány gregoriánon túlmenően énekeltünk szintén latin nyelvű egyházi darabokat, majd világzenei blokkunkban Gárdonyi ,- és Kodály Zoltán kórusműveket adtunk elő sikeresen.
Közreműködésünk (Plébános Atya szerint) csak a kezdet, mert már most meghívást nyertünk az adventi időszakban egy önálló koncertre is.

Templomok élszakája – Szigetszentmiklós, Szent Miklós Templom – 2017. szept. 16.

Meghívásnak eleget téve, önálló koncertet adtunk Balogh Lázár orgonaművésszel közösen ebben az új, hatalmas és nagyszerű akusztikájú templomban.
Fellépésünkre a misét követően került sor, ahol latin nyelvű egyházi dalok mellett, többek között Bartók és Kodály kórusműveket adtunk elő.
Két számunkat is kísérte Balogh Lázár, akinek a blokkjaink közötti orgonajátéka nagy élményt jelentett.

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén