Galéria:
nagyvazsonyemleklap

Énekkarunk egyik tagját baráti viszony fűzi Nagyvázsony polgármesteréhez, Fábry Szabolcshoz, akinek meghívására vettünk részt e három napos fesztiválon.
Pénteken autóbusszal érkeztünk a településre, ahol délután ünnepélyes út-, és tér-átadásra került sor, kora este kezdődtek a III. Hazajáró napok eseményei, így a mi fellépésünk is. A debreceni Pendely Énekegyüttest követve, de a Nagyvázsonyi Férfi Dalárda előtt léptünk színpadra, a mintegy 20 perces, vidám dalokból álló produkciónkkal. A műsort a kerthelyiség cigányzenés vacsorája zárta.
A szombat Nagyvázsony megismerésével telt, így láthattuk a Kinizsi vár várjátékait hagyományőrző „katonák” közreműködésével, megjártuk a vásári forgatagot és panoráma-buszos falunézésen is voltunk. Az esti V. Várbál a csapadékos idő miatt nem a várban, hanem a művelődési házban zajlott. Itt ismét fellépett közös dalával a már említett három „énekkar”.
A vasárnapi zenés szentmisén nagy örömmel énekeltünk a zsúfolásig telt, jó akusztikájú templomban. A közösség megismerhette a „másik arcunkat” is.
12 órakor déli harangszóval és a Nándorfehérvári diadalra való megemlékezéssel búcsúztunk vendéglátóinktól.