Dunavarsány

Hónap: 2024 június

Száztagú férfikar koncertje  – Dunavarsány, Petőfi Művelődési Ház – 2024. 06. 15.

Óriási izgalommal készültünk erre a napra, hiszen mégiscsak négy kórust hívtunk meg az ország legmagasabb színvonalat képviselő férfikarai közül e nagyszabású produkcióra. Igaz, 100 tagú azért nem lehetett, mert közülük a Vásárhelyi Zoltán Férfikar – sajnálatos módon – nem tudott részt venni a találkozón.
A koncert első felvonásában a már hagyományossá vált nyári hangversenyét tartotta a Kantátika Férfikar. Műsoron gregoriánok, népdalfeldolgozások, szerenádok és bordalok szerepeltek.
Annál is inkább igyekeztünk „jók” lenni, hiszen a nézőtér hátsó soraiban három nagyszerű férfikar énekesei hallgatták előadásunkat.
Sikerünk most sem maradt el, ráadás-számot is kikényszerített belőlünk a hálás közönség.
A rövid szünetet követő második részben a Kantátika Férfikar, a Kodály Zoltán Férfikar Budapestről, a Lendvai Károly Férfikórus Törökbálintról és a Nagymarosi Férfikar közös előadásában hallhatta a közönség az egy hónapja Törökbálinton elhangzott, népszerű opera-kórusokat.
(Ennek részletei az előző, május 11-i bejegyzésünkben található.)
Az előadott művek szólóénekese Fehérváry Péter, a Magyar Rádió Énekkarának tenoristája volt, az est folyamán a zongora mögött Papp Gyula ült, a közel 80 fős egyesített kórust Ujvári Lili, a Kantátika Férfikar karnagya dirigálta.
A hatalmas sikert a közönség szűnni nem akaró vastapsa jelezte, melyet most is ráadással köszöntük meg.
A publikum létszámát tekintve – látható volt az éppen zajló labdarugó EB, illetve a szinte egyidőben zajló magyar csapat meccse is. Legalább nyertünk volna ! Az előadást, a fellépők részére tartott állófogadás követte.
A rendezvény fő támogatója ezúttal is Dunavarsány Város Önkormányzata volt.

Emléktábla avatás   – Dunavarsány, Zeneiskola udvara   2024.05.14.

Könözsi László születésének 100. valamint Rácz Edit halálának 15. évfordulója alkalmával, emléktábla avató megemlékezést szerveztek a helyi zeneiskola udvarára. A falon elhelyezett márvány emléktáblák leleplezése előtt, hosszan méltatták Dunavarsány zenei élete irányítóinak életútját és eredményeit.
A rövid, kis műsorban pár zeneiskolai hangszerest, a Mollissima Nőikart és a Kantátika Férfikart hallhatták a megemlékezők, ahol mindkét énekkar műsorában szerepelt Könözsi -mű is.
Tanár Úr ! Emléked megőrizzük !

Köszönjük WordPress & A sablon szerzője: Anders Norén